29. 4. 2016

14 dní od uspořádání akce Ukliďme Ježník se NIC nezměnilo. Obří pneumatiky, které dobrovolníci 5 hodin doslova vyrvávali ze spárů přírody a soustředili je na jedné, dobře přístupné hromadě, zůstávají stále na svém místě. Přitom Město Krnov o skládce 200 pneumatik vědělo minimálně rok před úklidovou akcí a neučinilo žádné kroky.

Stejně tomu tak je i nyní. Bezprostředně po úklidu bylo Město Krnov, konkrétně Odbor životního prostředí a Technické služby Krnov informováni o průběhu úklidu a rozsahu této skládky. „Dosud jsem neobdržel žádnou odpověď a Město nepodniklo žádné kroky. Je to pro mě a pro celý skautský oddíl Krnovská Trojka jednoznačný signál, že ani Technické služby Krnov a ani jejich zřizovatel Město Krnov neplní své povinnosti a závazky v oblasti ochrany životního prostředí (pozn. skládkování pneumatik je ze zákona zakázáno) a navíc si neváží dobrovolnické práce lidí“, kritizuje přístup k celé záležitosti Michael Cestr, člen SZ a rovněž předseda skautského oddílu Krnovská Trojka.

Jaký bude další postup? „Kromě přímé výzvy paní starostce města zřejmě pomůže jen další medializace případu. Zároveň zvážíme kroky k informování státních orgánů ochrany životního prostředí“, dodává Michael.

aktualizace – 18.květen:
„Krnov v proměnách času“
Hromada pneumatik z Kabátova kopce zmizela! Město je odvezlo na skládku, množství odhadlo na 7-8 tun.
13246343_10205939816766475_8833517621004267910_o

článek o akci v Deníku: http://bruntalsky.denik.cz/zpravy_region/krnovsti-skauti-cistili-jeznik-nasli-dve-stovky-pneumatik-20160419.html