9. 8. 2015

Majetková přiznání slouží k tomu, aby lidé, kteří rozhodují o veřejných penězích, nemohli ve svých funkcích nepozorovaně a nevysvětlitelně zbohatnout. Jsou nástrojem otevřené, transparentní politiky. Historicky prvním krnovským zastupitelem, který se odhodlal zveřejnit svůj majetek, se stal Tomáš Hradil. Následuje tak řadu zelených komunálních politiků např. v Opavě, Vsetíně nebo Novém Jičíně.

Tomáš Hradil, stav k 7.8.2015

FINANČNÍ, MOVITÝ A NEMOVITÝ MAJETEK:

• prostředky na účtě: 1 819 751 Kč
  • penzijní spoření: 79 741 Kč (k 31.12.2014)
  • pozemek na ul. Petrovická, Krnov: pořizovací cena 580 000 Kč (1689 m2)
  • 40% podíl ve společnosti Media Content Experts s.r.o., která 100% vlastní agenturu Media Tenor
  • automobil Volkswagen Polo, rok výroby 2005
  • trekingové kolo Author, stáří cca 10 let

POHLEDÁVKY:

• 105 000 Kč zbývající splátky za prodej společnosti Dobré zboží s.r.o. (společnost provozuje eshopy florbalek.net, dobrezidle.cz)

ZÁVAZKY:

• 7 089 626 Kč vč DPH za stavbu rodinného domu s příslušenstvím (smlouva se stavební firmou Ekobau invest a.s.)

Komentář Tomáše Hradila: „Stav svého majetku zveřejňuji krátce před zahájením stavby rodinného domu. Máme s ženou podepsánu smlouvu se stavební firmou (viz závazky), finišujeme s vyřízením hypotéky. Ke svým příjmům  a úsporám bych ještě rád doplnil, že drtivá většina pochází z mé podnikatelské činnosti. Jako zastupitel a člen dvou poradních komisí pobírám odměny ve výši přibližně 2 tis. Kč měsíčně. Ve florbalovém klubu FBC Orca Krnov působím řadu let jako dobrovolník. Funkci předsedy klubu vykonávám zcela bez nároku na honorář. Jako trenér starších žáků jsem pobíral odměny v řádech stokorun měsíčně, ty ale stěží pokryjí náklady, které s řízením klubu mám (cestovné, telefony atd. si platím ze svého).“