17. 9. 2016

Tomáš Hradil a Michael Cestr opustili společně s Miroslavem Kozelským, jako členové širšího uskupení krnovští Patrioti, Komisi Zdravého města na prostest proti politickému klíči při jejím přeobsazení.

Hlavním klíčem obsazování komise Rady města se stala stranická legitimace. Plyne tak z vyzvání místostarosty města Jana Krkošky, aby v návaznosti na plánované personální změny v komisi Zdravého města a místní Agendy 21 Krnov zaslali jméno jednoho kandidáta.

„Takové politikaření odmítáme a proto jsme se rozhodli komisi Zdravého města opustit“, odůvodňuje tento krok Tomáš Hradil, mj. zastupitel města Krnova. Společně se svými kolegy sepsali otevřený dopis Radě města Krnova. „Hrubě nesouhlasíme s tím, aby odborné komise Rady města byly sestavovány primárně podle politického klíče. Ten lze akceptovat ve výborech Zastupitelstva, např. kontrolním nebo finančním. V komisích by měli být zastoupeni především odborníci bez ohledu na stranické legitimace.“

celé znění dopisu: https://www.docdroid.net/LgAIF0n/oteven-dopis-rad-msta-krnova.pdf.html