19. 10. 2017

Volby do Poslanecké sněmovny jsou tady. V pátek 20. října 2017 ve 14:00 se v celé zemi opět otevřou volební místnosti. V těchto volbách budeme rozhodovat o budoucím směřování naší země, a to nejen na další čtyři roky… Vaše volba může ovlivnit budoucnost České republiky na další desítky let. Jak bude vypadat školství, jaké budou platy, jaká bude veřejná doprava, jak se promění naše krajina?

Zelení kandidují s atraktivním programem pro lidi i příroduPodle nezávislých expertů mají Zelení nejlepší program v mnoha oblastech – pro vzdělávání, ochranu zvířat, boj s daňovými ráji či oblast rodinné politiky.

V Moravskoslezském kraji kandiduje celá řada výborných osobností. Lídrem je Ivan Bartoš – krajinný expert a projektant, který působil jako vedoucí CHKO Poodří, kde se zasadil o přírodní protipovodňová opatření. Na dvojce je knihovnice a pracovnice s mládeží v třinecké knihovně, Hanka PietrováNa třetím místě je Ondřej Syrovátka, místostarosta Nového Jičína – města, které může být pro Krnov vzorem v řadě oblastí života. Podívejte se na celou kandidátní listinu.

Kdo kandiduje za Krnov?

Na krajské kandidátce najdeme hned čtyři krnovské osobnosti.

Na 4. místě kandidátky je Michael Cestr, současný předseda Zelených v Moravskoslezském kraji. Při studiu geografie na Univerzitě Palackého v Olomouci se zaměřil na regionální rozvoj a česko-polské přeshraniční vazby v našem regionu. Nyní pracuje jako projektový manažer a je (spolu)autorem několika projektů, které v současnosti pomáhají začínajícím podnikatelům či matkám s malými dětmi najít nové pracovní uplatnění. Dlouhodobě se také věnuje skautingu. Jako koordinátor krnovského coworkingu organizoval desítky besed a workshopů pro širokou veřejnost.

Roman Anderle, předseda krnovských Zelených, je majitelem úspěšné marketingové agentury ANDERLE studio, která se zaměřuje na kompletní služby v oblasti marketingu, tvorbu grafiky i webových prezentací. Je místním propagátorem architektury: absolventem oboru Architektura a stavitelství a také členem Komise Rady města Krnova pro architekturu a urbanismus. Byl hlavním organizátorem besedy s architektem Adamem Gebrianem. Ve volném čase se věnuje kuželkám. Na kandidátce se nachází na 15. místě.

Petr Cestr je dlouholetým ředitelem Městské knihovny Krnov. Zasloužil se o zásadní rekonstrukci knihovny v roce 2003, kdy byla otevřena studovna a oddělení informačních služeb v podkroví budovy a také o celkový rozvoj knihovnických služeb. Pod jeho vedením se knihovna proměnila v moderní kulturní instituci 21. století. Krnovská knihovna získala v roce 2015 titul Knihovnická K2 – nejlepší knihovna v Moravskoslezském kraji. V roce 2017 získal ocenění za celoživotní přínos kultuře města Krnova. Kandiduje jako nezávislý na 22. místě.

Petr Ondruška je krajinářským a zahradním architektem a projektantem. Je známý díky řadě skvělých projektů – například oživení krnovských řek (Krnovské Benátky) či rozvoj a oživení Cvilína – obnovení starých stezek a celkový rozvoj přírodního a kulturního potenciálu tohoto významného vrcholu. Spolek Flemmichovka realizoval desítky kulturních a spolkových aktivit, z nichž nejvýznamnější je každoroční pouliční festival Zažít Krnov jinak. Kandiduje jako nezávislý na 27. místě.

Volte Zelené, volte č. 9, volte čistou budoucnost!

Volby do Poslanecké sněmovny 20.-21. října 2017

• Pátek 20. října 2017 14:00 – 22:00
  • Sobota 21. října 2017 08:00 – 14:00

Nejste si jistí volbou Zelených? Volejte 739 390 000 nebo 605 337 249.